Kdaj se priporoča menjava upravnika

Kdaj se priporoča menjava upravnika

Menjava upravnika ni prijetna, a vendar je včasih nujna, saj vam menjava upravnika prinese dosti koristi, kot na primer prihranek stroškov, transparentno poslovanje vaše stavbe in dobro oskrbovanje stavbe. Vse to bi moral obvladovati dober upravnik, lahko pa se sčasoma izkaže, da vaša izbira ni bila srečna, pa je treba jo zamenjati. Če boste pogledali naokoli in primerjali cene energentov, vode, zavarovanja in podobnega, tudi storitev, kot sta čiščenje in vzdrževanje, potem boste ugotovili, da so cene od upravnika do upravnika različne. To pa zato, ker se nekateri utrdijo za svoje stranke in najdejo najboljše rešitve, drugi pa ne.

menjava upravnika

Ko ugotovite, da vaš upravnik ne skrbi dobro za hišo oziroma objekt, da ga ne vzdržuje, nekaj ni v redu s streho, okni, fasado, vhodom, vrati, skupnimi prostori, ograjami ali balkoni, vrtom, dvoriščem in okolico, je menjava upravnika nujna in dobrodošla, da vaša stavba nebi propadala ter nebi skazila okolja.

Ko ugotovite, da so stroški v primerjavi z drugimi stavbami visoki ali netransparentni, je menjava upravnika tudi njuna in vam bo prihranila resnično veliko denarja. Paziti je treba, da vam upravnik ne naredi škode namesto, da bi bil dober gospodar. Povprašajte za izračune in predračune in takoj boste vedeli, pri čem ste.

Če ste edini lastnik stavbe, potem menjava upravnika ne bo zahtevala napora in je hitra ter zanesljiva. Če pa ste lastnik v več stanovanjski stavbi, kjer je dosti drugih lastnikov, lahko je tudi samo še en lastnik, pa se lahko zatakne, če se vsi ne strinjajo, da je rešitev v menjavi upravnika. Vendar ne bi smelo biti težav, če so ljudje dobro namerni ter srčni in v redu. Tako boste tudi spoznali, kašne sosede imate pravzaprav.

Ko pa se enkrat upravnik zamenja, so vsi srečni, tudi skeptiki, ki so bili najprej proti, saj bodo dolgoročno plačevali manj za položnice in v skupni sklad, kar pa se vsem pozna v denarnici.