Preberite si kaj je to ukinitev registrskih računov

No, tisti, ki se bolj pogosto ali pa morda celo profesionalno ukvarjate z vrednostnimi papirji najverjetneje veste, kaj pomeni ukinitev registrskih računov – GBD. Nekateri ljudje, ki se z vrednostnimi papirji ne ukvarjajo ravno pogosto ne vedo ravno, kaj pomeni ta izraz ukinitev registrskih računov, zato niti ne vedo, zakaj je to tako zelo pomembno. Pomembno je zato, ker ljudje, ki imajo neke vrednostne papirje morajo poznati te stvari, saj se drugače lahko zgodi, da bodo kaj narobe naredili in bodo zaradi tega imeli kasneje takšne ali drugačne težave.

ukinitev registrskih računov

Da bi razumeli kaj pomeni ukinitev registrskih računov, morate najprej vedeti, kaj registrski račun sploh je, saj verjamemo, da veliko ljudi nima tega podatka, torej da ne vedo, kaj ta izraz pomeni. Torej, registrski račun je kot nekakšen prehodni račun, ali pa bolje rečeno začasni račun, kamor so tisti, ki so vodili vaše vrednostne papirje ali jih urejali ali nekaj podobnega vknjižili vrednostne papirje, da so lahko nekako vedeli, kaj se vse dogaja na vašem računu. Ko je imel imetnik neke vrednostne papirje na registrskem računu z njimi ni moral ravno kaj dosti početi, saj so bili nekako zavezani, da ostanejo nekaj časa tam.

Seveda se to nekaterim ni zdelo ravno pametno, pa čeprav je imelo vse skupaj iz nekaterih pogledov kar nekaj smisla, so se seveda odločili, za ukinitev registrskih računov, kar pomeni, da se sedaj s temi stvarmi ne bo več potrebno tako pogosto ukvarjati oziroma se s temi stvarmi sploh ne bo več potrebno ukvarjati. Ukinitev registrskih računov je lahko nekaj, kar bo prineslo neke nezaželene posledice, toda tako pač je in glede tega ne morete ničesar spremeniti. Ukinitev registrskih računov je bila sprejeta in sedaj je tako, kot so to določili tisti, ki so na vodilnih pozicijah na tem področju in imajo posledično kar precej besede pri tem, kako se bodo te stvari v naprej razreševale.