Fitnes na prostem omogoča enako dobro vadbo, kot če bi šli v fitnes center

Fitnes na prostem omogoča enako dobro vadbo, kot če bi šli v fitnes center

Ste med sprehodom v naravi že kje opazili naprave, ki so spominjale na tiste iz fitnesa? Ste se spraševali, čemu je to namenjeno? Gre namreč za fitnes na prostem, ki postaja vse bolj priljubljen način vadbe tudi med Slovenci. Kliknite na http://www.nadlani.si/zanimivosti/fitnes-na-prostem/ in si preberite več o tem.

Če mislite, da je fitnes na prostem iznajdba 21. stoletja, se krepko motite. Zametke fitnesov na prostem namreč najdemo že v 60-ih letih 20. stoletja, sčasoma pa se je ta oblika telovadbe razvijala in prišla do točke, na kateri smo danes. In zakaj je fitnes na prostem tako zelo priljubljen? Preprosto zato, ker omogoča, da se med sprehodom po naravi malo ustavimo in razmigamo mišice, zraven poslušamo ptičje petje in uživamo v čudoviti naravi. Poleg tega so te oblike vadbe brezplačne, kar pomeni, da prihranite kar nekaj denarja, ki bi ga dali za tedensko, mesečno ali letno karto za fitnes. Lahko bi rekli, da so fitnesi na prostem nek korektiv neenakosti, saj se lahko vadbe na fitnes napravah udeležijo vsi, ne le tisti, ki plačajo za vstop v fitnes center.

Fitnes na prostem omogoča rekreacijo in zabavo za vse generacije. Vadba se izvaja s pomočjo lastne teže, zato je primerna za vsakega, tako začetnika kot profesionalnega športnika, za dedka/babico in vnuke, skratka za vsakega, ki se želi malo razmigati. Nekatere naprave so klasične, druge bolj moderne, od vas pa je odvisno, katere boste uporabljali. Ena bistvenih prednosti fitnesov na prostem je tudi v tem, da omogoča tudi druženje in sklepanje novih prijateljstev. Vadba bo tako veliko bolj sproščena, učinek pa bo enak, kot če bi šli v fitnes center.

Kaj še čakate – odpravite se na sprehod po mestu in še danes preizkusite fitnes v naravi! Verjemite, ko ga boste enkrat preizkusili, ne boste mogli nehati in spraševali se boste, zakaj se niste tega lotili že prej.