Naravno smrekovo mazilo – uporaba v številne namene

Naravno smrekovo mazilo – uporaba v številne namene
Ljudje se vse pogosteje po pomoč zatekamo nazaj k naravi, ki nam nudi številne dobrine, katerih aplikacija je neverjetno obsežna. Ena takih snovi je tudi smrekovo mazilo – uporaba le tega pa je zares neverjetna. Ali veste, kako uporabljati smrekovo mazilo? Med ljudmi je smrekovo mazilo izredno priljubljen izdelek, ki se ga izdeluje iz smrekove smole. Gre za gostotekoč izloček smreke, ki ga ta izloča preko specializiranih struktur v notranjosti debla. Njena prvotna naloga je, da drevo ščiti pred insekti, vdorom patogenov in preprečuje razvoj okužb. Zdravilna moč smole je posledica edinstvene kombinacije kemijskih snovi v njej – 80 različnih organskih spojin, monoterpenov in diterpenskih kislin. Iz smrekove smole zdravilci tako že stoletja izdelujejo najrazličnejše naravne izdelke, ki pomagajo pri lajšanju in zdravljenju simptomov in telesu zagotavljajo vitalnost. Mednje sodi tudi smrekovo mazilo.

Smrekovo mazilo: uporaba v zdravstvene namene

Smrekovo mazilo Smrekovit Klasik podjetje izdeluje že vse od leta 1990. Od takrat se njegova receptura strogo drži uporabe zgolj naravnih snovi. Tako v procesu pridelave, ob uporabi tradicionalnih postopkov nastaja to vrhunsko mazilo na maščobni osnovi. Prav vse sestavine so naravne, kar 75% le teh pa je plod skrbnega vzgajanja v okviru ekološkega kmetovanja. Izdelek Smrekovit Klasik se lahko pohvali tudi z BIO certifikatom, ki ga uvršča v sam vrh kakovostnih in zaupanja vrednih izdelkov.

Glavna sestavina smrekovega mazila je smrekova smola. Ta dokazano pomaga številnim uporabnikom po vsem svetu. Poleg znanstvenih dokazov, pa so tu tudi številni zadovoljni uporabniki, ki slednje le še potrjujejo s svojo osebno izkušnjo. Smola iglavcev se s pridom uporablja pri negi koži, saj jo le ta, zaradi svoje bogate sestave, neguje tako površinsko, kot tudi globinsko. Poleg tega pa krepi njen obrambni mehanizem ter dodatno spodbuja njeno delovanje in prekrvavitev. Dodatno prednost pri zdravljenju kože pa smrekovemu mazilu omogočajo še pomožne snovi v njem. Svetujemo vam, da tudi sami preizkusite smrekovo mazilo. Uporaba in pozitivni učinki vas bodo zagotovo navdušili.