Ohranjajte kolesarsko kondicijo čez zimo s trenažerjem

Si želite ob slabem vremenu ali zimskih dneh ohraniti nekaj kondicije da boste ko pride pomlad z polno energije ponovno brez problema stopili na kolo, potem začnite razmišljati o nakupu trenažerja.

Kaj trenažer točno je?

Trenažer je nekakšna umetna oblika vadbe na kolesu, nekateri pravijo da je to le ogrevanje pred tekmo, drugi da z njim pridobijo nekaj kondicije čez zimske dni. Trenažerjev je več vrst, lahko so to valji na katerih poleg kondicije vadimo tudi naše ravnovesje, in trenažerji na katerega naše kolo le postavimo in kolo stoji samo od sebe. Trenažerji ponujajo tudi več opcij, kot so naklon in težavnost vožnje.

trenažerAmpak občutek vožnje ni isti

Na trenažerju ni tistega pravega občutka vožnje saj mi stojimo na enem mestu brez da bi se nam okolica menjala, kar lahko predstavlja kar veliko oviro kako zamotiti naše misli da ne otežujemo vožnje s čudnim občutkom. Zato moramo imeti merilnik utripa, da lahko približno vidimo kako gonimo kakšen klanec premagujemo, poleg tega si lahko trenažer postavimo pred televizijo in s tem odvrnemo pozornost naših misli in trening bo občutno lažji.

Problemi

Sam problem trenažerja nastane takoj ko pričnemo z treningom, ko ni tistega lahkega vetriča ki nas bi sproti hladil, če živite v bloku bo hrupnost trenažerja povzročala kar velike probleme, še posebno če so vaši sosedje občutljivi na hrup, to lahko preprečimo le z nakupom bistveno dražjega trenažerja ki naj bi ta hrup omejil na znosno velikost. In nenazadnje poškodbe kolesa, saj naše kolo se lahko obdrgne ali guma lahko celo poči zato prodajalci običajno ponujajo posebne plašče ki naj bi te poškodbe preprečili, ampak z določenim doplačilom.