Postopek poliranja avtomobila

Je vaš avtomobil izgubil barvo? Imate na avtomobilu praske in udrtine? Vas je presenetila toča? Enostavna rešitev za popravilo površine vašega avtomobila je poliranje. S poliranjem lahko odstranite tudi do 95% vseh prask in nepravilnosti. Kako to poteka, vam predstavljamo v nadaljevanju.  Če potrebujete storitve industrijskega poliranja, izberite podjetje poliranje Minox.

Najprej se moramo vprašati zakaj bi se sploh odločili za poliranje avtomobila. Poliranje je namreč odlična rešitev pri obnovi barve in zaščite laka vozila. V nekaterih primerih pa lahko popravi tudi večje nepravilnosti in praske. Nujno potrebno je poliranje avtomobilov kateri so veliko časa parkirani pod drevesi, saj bomo s poliranjem z lahkoto odstranili smolo in trdovratno umazanijo.

poliranje

Poliranje pa ni primerno za vsak letni čas ali večkrat letno. Najbolj priporočljivo je opraviti poliranje avtomobila le enkrat na leto in idealen čas za to je zgodnja pomlad ali pozna jesen, torej čas preden prihaja do velikih vremenskih sprememb. Vremenske razmere so namreč tiste, ki najbolj vplivajo na obrabo barve avtomobila.

Kako pa poliranje avtomobila sploh poteka? Preden se lotimo poliranja moramo na avtomobilu s trakom in papirjem zaščititi površine katerih ne bomo polirali.  Za prvo poliranje nato uporabimo grobo čistilno pasto, ki odstrani debelejše praske in madeže ter nato čistilno pasto narejeno za odstranjevanje nepravilnosti na barvi. Posebej pozorni moramo biti na holograme, ki nastanejo pri poliranju. Hologrami pridejo bolj do izraza pri temnejših avtomobilih, opazimo pa jih lahko, ko sončni žarki posijejo direktno na vozilo. Ob neenakomernem lomljenju svetlobe hologram deluje kot madež. Paziti moramo, da poliramo vedno le manjše površine naenkrat, saj lahko tako sproti opazujemo ali smo odstranili vse nepravilnosti ali ne. Na koncu avto olepšamo še z nanosom voska, ki daje avtomobilu sijaj.

In rezultat poliranja? Po koncu poliranja je lak avtomobila zaščiten. Pomeni, da se umazanija ne bo prijemala laka, kamenčki, ki priletijo iz avtomobilov pred nami pa bodo težje poškodovali sam lak na vozilu. Vozilo je zaradi svojega sijaja lepše in ne glede na njegovo starost, zgleda kot novo.