Odlična oskrba konj na Posestvu Jurečič

Ker se na našem posestvu pretežno ukvarjamo s konjeništvom, je oskrba konj naša poglavitna obveznost, ki ji namenimo največ pozornosti. Našim konjem nudimo kar najboljšo oskrbo, ki ustreza visokim standardom, saj so le srečni, zadovoljni in zdravi konji primerni za nadaljnje delo z ljudmi. Če bi želeli pobližje spoznati konje, se naučiti osnov in različnih tehnik jahanja, vas vabimo, da nas kontaktirate. Nudimo vam tudi ujahovanje in korekcijo vašega konja, kar lahko omogočimo z lastnim strokovnim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami na področju dela s konji. Oskrba konj je mogoča tudi pozimi – takrat konjem nudimo krajše izpuste. Krajše izpuste omogočimo tudi poškodovanim konjem, ki se v naši oskrbi rehabilitirajo. Obiščite nas na http://www.konjenistvo-peterlin.si/oskrba-konj/.

oskrba konj

Oskrba konj na našem posestvu poteka v hlevu, kjer so nameščeni boksi različnih velikosti. Le-ta je odvisna od same velikosti konja oz. ponija. Stelja v boksih je sestavljena iz žagovine, vrši pa se po sistemu globokega nastilja, saj le-ta pripomore k boljši kakovosti zraka v prostoru. V vsakem boksu je zagotovljen napajalnik s svežo vodo – tako se lahko žival odžeja v vsakem trenutku. Vsak boks ima na voljo sveže seno (s pomočjo mreže ali krmilnika). Seno, s katerim konje hranimo, je kakovostno ter pridelano na površinah našega posestva. Pridelavi sena posvetimo izjemno veliko pozornosti, saj je oskrba konj s pravim senom ključnega pomena za njihovo vitalnost.

V vsakem boksu se nahaja tudi krmilnik za žita. Le-ta je nameščen tako, da je konju vedno na voljo, omogoča pa mu tudi udoben položaj med hranjenjem. Oskrba konj na našem posestvu vključuje tudi hranjenje ječmena, ovsa in pesnih rezancev. Seveda pa je oskrba konj odvisna tudi od zahtev in želja lastnikov. Po njihovi želji lahko konji dobijo katerokoli hrano.

Uspešna ter zdrava oskrba konj vključuje tudi razpoložljivost solnega kamna, glede na potrebe pa tudi dodatne minerale in vitamine. Splošna varnost je zagotovljena z video nadzorom in alarmnim sistemom.