Bovec mesto, ki vsakogar navduši

Bovec mesto, ki vsakogar navduši

Slovenci smo znani po tem, da se radi rekreiramo. To lahko počnemo na več načinov, najbolj znano pa je pohodništvo. V Bovcu lahko najdemo ogromno takih poti, ki so lahke in malo bolj težavne. Mislim, da nam je vsem znano kje leži Bovec, mesto, ki je eno lepših lahko rečemo v Sloveniji. Obdajajo ga Julijske Alpe, ki so res nekaj neverjetnega. Poleti je mesto zelo oblegano z turisti iz celotne Evrope. Nekaj koristnih informacij najdete na spletni strani, bomo pa tudi tukaj ogromno povedali.

Reka Soča je tudi tista, ki turiste vabi v mesto Bovec. V mestu se v poletnih mesecih vije ogromno športnikov ter družin, ki si želijo oddiha. Je prijeten kraj, kjer najdete mir in poleg tega lahko marsikaj počnete. Lahko uživate ob reki Soči ter, če imate pogum se kopate. Zakaj pogum? Saj reka ni tako topla, kot kakšno jezero ali morje, poleti malo kdaj doseže temperaturo več kot 12 stopinj. Bovec je tisto središče v Julijskih Alpah lahko rečemo. V tem mestu največ ljudi poišče prenočišče. Lahko prespite v hotelu, poiščete kakšen prijeten apartma ali se podate v kateri kamp. Sigurno ne boste spali na cesti, nekaj se bo našlo za vsakogar.

Bovec

Bovec in okolica nudi ogromno skritih kotičkov za raziskovati. Ne rabiš biti pohodnik z ogromno kondicije, da preživiš tukaj lepe počitnice. Tudi jaz se lahko pohvalim, saj smo hodili v te prekrasne kraje kar 12 let vsako poletje na dopust. Nikoli nam ni zmanjkalo raziskovanja, vedno smo našli nekaj novega. Ogromno pohodniških poti smo prehodili, prav tako vse slapove, ki se tam skrivajo smo pogledali. Bovec je tudi zelo znan v zimskem času, saj Kanin kar vabi smučarje. Gondola vas popelje zelo visoko, da lahko smučate po čudovitih poteh Kanina. Kako priti do sem? Ni težko ali čez prelaz Vršič ali pa kar iz goriške strani.